Om klosteret:

Abbazia di San Pietro ligger ikke langt fra middelalderbyen Trevi i Umbria, 14 mil nord for Roma, og en halv times biltur fra Assisi.

Klosteret ble grunnlagt på 1100-tallet, og er omfattende restaurert de siste årene. Abbedens private rom har blitt forelesningssaler, og munkenes sovesal er blitt rom for gjester, og aktivitetssal. Gartnerhusene er blitt gjesterom og kjøkken med spisestue.

Stedet har fjorten rom for gjester: syv doble og syv enkle. Alle rommene har god standard og private bad. I vinkjelleren fins fremdeles de store, eldgamle vinfatene, og klosteret har også et gammelt oljepresseri og et silkefargeri.

Restaureringen av klosteret er gjort med respekt og fagkunnskap under ledelse av norske Live Mørstad. Den opprinnelige arkitekturen er uforandret, og klosterhagen har beholdt den tre meter høye steinmuren fra 1500-tallet.

I klosterhagen fins eldgamle eiketrær, valnøttrær, fikentrær, en hel liten bambusskog,  og pinjetrær. Her er det fint å trekke seg tilbake for å skrive, tenke — eller ta seg en strekk i hengekøya.

På varme dager kan det også være fint å holde til i skyggen i klostergangene, i biblioteket, eller i et av de mange andre, spennende rommene som klosteret har å by på.

Ute fins det svømmebasseng og behagelige solsenger, for den som ønsker det.

Utendørs fins også stederfor samtaler og sosialt samvær. De milde kveldene i klosterhagen er fine.

Måltidene serveres ute i pergolaen når været tillater det, og inne i spisesalen når det passer best.

Det er Live Mørstad som er klosteres vertinne.

Live er norsk, men har bodd i Italia i hele sitt voksne liv. Hun har en unik evne til å få alle gjester til å føle seg velkomne, og tar seg av alle praktiske behov på sin fine, smidige måte.

Det er kun vår gruppe som har opphold i klosteret under kursuken, så hele anlegget står til vår disposisjon.

Om reisen:

Alle deltakere sørger for sin egen reise til Roma.

På flyplassen Fiumicino blir vi møtt av en person som ser til at de som ønsker det, kommer seg trygt til bussen som tar oss den to og en halv time lange bussturen nordorver til Trevi og klosteret.