Tenk gjennom:
- På hvilken måte vil du bruke omgivelsene i starten av fortellingen til å vise protagonistens tilstand før ting begynner å stramme seg til?
- På hvilken måte kan du vise at tingenes tilstand ved starten av fortellingen tilsynelatende utgjør helt logiske betingelser for at misforståelsen/skurret kan fortsette å leve og trives?
- Hva i omgivelsene er det som holder protagonisten din tilbake fra å forlate den situasjonen som du viser i starten av fortellingen? På hvilken måte gjør utgangssituasjonen det vanskelig eller umulig for protagonisten å avsløre skurret/misforståelsen som ligger der som en truende skygge?
- På hvilken måte ser du for deg at protagonisten din vil bli tvunget ut av utgangssituasjonen og begynne å få ristet i sin misforståelse om hvordan tingene egentlig henger sammen?
- Ser du for deg at protagonisten din vil vende tilbake til utgangssituasjonen på slutten av fortellingen? Kommer i så fall noe til å være forandret?
- Dersom utgangssituasjonen i fortellingen ikke er så verst, alt tatt i betraktning – hvordan ser du for deg at protagonisten vil måtte forandre seg for å kunne sette virkelig pris på sine omgivelser?
- Dersom utgangssituasjonen i fortellingen helt i starten er et dårlig og destruktivt sted for protagonisten: På hvilken måte ser du for deg at vedkommende er kommet seg ut av støysenderes kraftfelt mot slutten av fortellingen, slik at hen kan feste blikket på nye horisonter?
- Ser du for deg at protagonisten har noen som helst innflytelse på utgangssituasjonen i fortellingen? I så fall: hvordan?