Å finne fotfeste i en endret verden

Dette kurset egner seg for deg som har vært gjennom store endringer i forbindelse med koronapandemien, eller andre krevende hendelser i livet. Det er et kombinert skrive- og refleksjonskurs, med plass og tid til hvile og rekreasjon. Temaet er forandringer og kriser i livet, og hvordan disse henger sammen med de skapende kreftene i oss.

Når man får hjelp til å blåse på glørne, både fysisk og mentalt, kan kriser føre til forandring og vekst, og dermed også til nytt liv.  Med oversikt og perspektiv blir det lettere å stake ut kursen videre. På kurset bruker vi skriveøvelser, forelesninger og andre metoder for å få bålet til å flamme opp igjen.

På kurset vil du få innblikk i hvordan ulike historiske personer, forfattere og kunstnere har håndtert sine kriser, og hvordan dette har resultert i litteratur, samfunnsforandring, musikk og kunst som fortsatt lever, og som kan gi inspirasjon til eget arbeid.

Kurset egner seg både for deg som er i gang med et skriveprosjekt og vil ha en dytt i ryggen for å komme videre, og for deg som mest trenger tid, ro og veiledning til egen utvikling og vekst.

Praktisk

Du bor i enkelt- eller dobbeltrom fordelt på elleve pittoreske, renoverte 1800-tallshus i det vernede kystsamfunnet Sogndalstrand. Måltidene serveres i stedets restaurant, som er kjent for sitt gode kjøkken. Området egner seg ypperlig for tur og opplevelser i naturen.

Det blir undervisning to ganger om dagen. Alle får tilbud om individuell veiledning på kurset. Det er god plass i undervisningsrommet og i restauranten, og det blir lagt til rette for smittevern, dersom det blir nødvendig.

Sogndalstrand ligger 3 mil sør for Egersund. Dersom du bruker offentlig transport, kan du ta toget til Egersund, og drosje derfra.